2009. május 31., vasárnap

My Melodic World guest Inpieces!!



Mint ahogy azt írtam, ha lehet közzé is teszem ki is lesz a vendég műsoromba. Csütörtökön tehát 14-16 óra között kivételesen 2 órás lesz az adás. A vendégem pedig Inpieces lesz. A rádiót a www.globalparty.hu címen tudjátok elérni.

Egy kis bemutató szöveg Inpyről:
Folyton csak "még egy zenét megmutatni" - talán ez a lényege annak, amit Inpieces csinál. Persze nem így indult. Zenei érdeklődésében meghatározó, amikor a kilencvenes évek elején felfedezi az akkoriban először megjelenő dj-mixeket. A számítástechnika megszállottjaként abban a szerencsés helyzetben van, hogy már ekkor saját gépén kezdhet el próbálkozni.
Ez az időszak a mai napig meghatározó munkájában. Hiszen akkoriban még messze nem váltak szét úgy az elektronikus zene egyes irányzatai, mint napjainkban. Így tartozik Inpieces azon művészek sorába, akiktől hiába kérdezzük, hogy milyen műfajt képviselnek. Ezért válaszolja ő azt: "az elektronikus zene ma már más jelent". Hiszen valójában az irányzatok tűnnek el. Ő arra törekszik, hogy saját irányzata legyen, olyan hangzás, melyről bármikor tudható: ő játszik. Így hát érdekli a progressive, a trance, a deep house, ezek tech-es változatai, de az ambient is - ezekből merít, mindig az értékes, minőségi darabokból.
Mixeit eleinte az interneten publikálja. Az akkor induló beats.hu az egyik olyan első magyarországi elektronikus zenei portál, ahol fiatal tehetségek oszthatják meg munkáikat, Inpy is köztük van. Ez adja az esélyt arra, hogy amit alkot, másokhoz is eljusson. Már akkor számos bíztató szót, bátorítást, pozitív visszajelzést kap.
De nem csak az internetes publikálásban van az elsők között. 2005. novemberében ugyanis Budapesten új időszámítás veszi kezdetét az elektronikus zenében. Útjára indul a Budapest Trance Central, a BTC, amely név azóta egybeforrt azzal, amit a minőségi tranceparty jelent Magyarországon. Inpy ekkor már Markus Schulz-cal játszik együtt. Aztán jönnek a nevek sorban, mint Tiesto, Andy Moor, Above and Beyond, köztük van olyan is, akivel többször is fellépett már közösen.
Számos exklúzív helyszínen játszott már, a méltán legendás Home Club-tól, a BTC indulásának helyet adó Blade-en, a balatonparti kultikus Palace-on, az egyik legnagyobb nyugat-magyarországi klubbon, a C1-en át Budapest egyik legújabb helyszínéig, a "club of elegance" White Angel-ig. Így ma már sokszor előfordul, hogy az ő nevét írják a legnagyobb betűkkel a partykat hirdető plakátokon, flyereken.
Közben persze folyamatosan, hétről-hétre hallható volt műsora az egyik legnépszerűbb magyar elektronikus zenei rádióban, a néhai trancetream.fm-en. Ez a Digital Sunlight Sessions, amelyről azt mondja: "az értékes stílusokat vegyítem benne".
Ezt az értéket, az elektronikus zenei stílusok sajátos, "inpy-s" ötvözetét, a benne lévő nyitottságot és érzelmeket szeretné megmutatni minél többeknek. Ezért szeretne mindig "legalább még egy zenét megmutatni!"

Nincsenek megjegyzések: